Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flag English
Nyheter 10 september, 2024

Chans att lära mer om ansvarsfullt hundspannsföretagande

Under de senaste åren har Länsstyrelsen i Norrbotten haft flera allvarliga tillsynsärenden kopplat till hundspannsföretag. Med anledning av detta vill Swedish Lapland Visitors Board bidra till att öka kunskapen hos både företagare och beställare. Den 12 september håller vi det första webinaret i kursen Ansvarsfullt hundspannsföretagande.

– Vi vet att hundspann är en av våra mest efterfrågade aktiviteter i den här regionen. Det är en stor del av gästens helhetsupplevelse. Därför tycker vi att det är extra viktigt att gäster som kommer hit kan känna sig säkra och får ta del av upplevelser som är trygga både för dem själva, men också för hundarna, säger Malin Jonsson, affärsutvecklingskoordinator, Swedish Lapland Visitors Board.

Det inledande webinaret den 12 september är ett informationstillfälle där Länsstyrelsen Norrbotten berättar om gällande lagar, regler och kontroller.

– Att bedriva en verksamhet med draghundar kan vara komplex och ställer stora krav på kunskap och insikt i hur svensk lagstiftning fungerar. Vår förhoppning är att detta informationstillfälle bidrar till att fler söker tillstånd hos oss och att vi uppmärksammar färre brister ute i verksamheterna i framtiden, då vi alla arbetar för hundens bästa, säger Helen Svensson, djurskyddshandläggare på Länsstyrelsen.

Detta är ett utmärkt tillfälle för dig som vill veta mer om vad som gäller kopplat till regler och lagar för hundspannsföretagande.

Den 26:e september är det dags för det andra webinaret tillsammans med hundspannsföretagaren Ylva Forssén på Husky Home och turoperatören Kon-Tiki Tours. Ylva kommer att berätta mer om hur ökad välfärd kan ge både dig och dina hundar ett bättre liv, och dessutom öka lönsamheten i ditt företag. Kon-Tiki Tours berättar om hur de jobbar med djurvälfärdsfrågor, hur de väljer leverantörer och vilka trender de ser hos gäster och återförsäljare just nu.

Båda webinaren ges på engelska och går att se i efterhand för dig som är ansluten till vår lärplattform. Kursen vänder sig till dig som är hundspannsföretagare, jobbar som guide eller förmedlar och säljer hundspann som aktivitet.

Läs mer om kursen här.

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.