Swedish Lapand Visitors Board logotyp Mediefinansieras av Europeiska Unionen
English flag English
10 oktober, 2024

Norbottensexempel presenterades vid EU-konferens i Bryssel

I samband med European Week of Regions and Cities 2024 bjöds Swedish Lapland Visitors Board in för att presentera Norrbottens besöksnäringsstrategi med den tillhörande Arktiska agendan Care for the Arctic – It’s our home. 

– Vi är stolta över att bidra till debatten och arbetet med att forma Europas framtid och deras regioner och städer, säger Annika Fredriksson, vd Swedish Lapland Visitors Board.

European Week of Regions and Cities är det största årliga Bryssel-baserade evenemanget för EU:s sammanhållningspolitik. Deltagarna får ta del av flera intressanta exempel från regioner och städer inom EU, mycket kopplat till sitt arbete och förmåga att skapa utveckling och jobb baserat på regional medverkan och medskapande.

Under det övergripande temat ”Smart and sustainable growth for regions” och rubriken “Tourism Regions adressing climat change risks” presenterade Camilla Bondareva, Head of Brand Communications på Swedish Lapland Visitors Board, Norrbottens besöksnäringsstrategi med den tillhörande Arktiska agendan Care for the Arctic – It’s our home.

– Arrangemanget har ambitionen att visa på vikten av den lokala och regionala nivåns initiativ och innovationer kopplat till den europeiska utvecklingen och konkurrenskraften, säger Camilla Bondareva.

– Det är många europeiska regioner som är intresserade av att ta del av vår besöksnärings utveckling och den regenerativa approach vi tar när vi arbetar tillsammans med möjliggörare, företag och individer för att besöksnäringen ska vara en god kraft för lokalsamhället.

Seminariet leddes av Ramune Genzbigelyte, turismpolitisk representant vid Europeiska kommissionens generaldirektorat, enheten för EU:s inre marknad, Näringsliv, Entreprenörsskap och Små- och medelstora företag. Vid seminariet presenterades även ett praktiskt exempel från franska regionen Auverne-Rhône-Alpes samt portugisiska regionen Oeste.

– Ökad kunskap om andra europeiska regioners lösningar för att hantera besöksnäringens utmaningar ger oss i Norrbotten större möjligheter att öka förutsättningar att förverkliga företagens potentialer att göra affärer av den globala efterfrågan på vår unika arktiska kultur och natur, samtidigt som vi tillsammans tar oss an omställningsarbetet mot målen i Agenda 2030, avslutar Annika Fredriksson.

Arrangörer är European Commission Directorate General Regional and Urban Policy och European Committee of the Regions.

Läs mer om European Week of Regions and Cities här.

Fler nyheter från #EURegionsweek:

Besöksnäringsperspektiv inspelade till ny OECD-rapport

NECSTouR:s nya ledning redo för nästa steg

North Sweden European Office – vårt gemensamma Brysselkontor

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.