Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flag English
Oskar Hederyd
Nyheter, Pressmeddelanden 16 augusti, 2024

Oskar Hederyd till ny roll som näringslivsutvecklare på Swedish Lapland Visitors Board

Swedish Lapland Visitors Board startar hösten med att välkomna Oskar Hederyd till den nya rollen som näringslivsutvecklare med fokus på strategiska partnerskap. Oskar kommer närmast från en roll som tillförordnad etableringschef på Luleå Business Region.

I sin nya roll ska han i nära samverkan med samhällets aktörer, utifrån entreprenörsdrivna och platsstrategiskt drivna behov, arbeta med att främja besöksnäringens utveckling för att nå uppsatta lokala och regionala mål.

– Oskar Hederyd har både erfarenheten och drivet som krävs för rollen, som fungerar som en brygga mellan besöksnäringens inre och yttre ekosystem. Jag är mycket glad att välkomna Oskar till teamet för att stärka möjligheterna att förverkliga den stora potential som besöksnäringen kan bidra med till länets utveckling, säger Annika Fredriksson, vd på Swedish Lapland Visitors Board.

– Med allt som händer i hela världen och länet kring behovet att ställa om har vi goda chanser att öka befolkningen, få fler att permanent flytta hit och bidra till utveckling i olika branscher. Utmaningen är att få olika näringar att samspela och dra åt samma håll, säger Oskar Hederyd.

En senior affärsutvecklare med genuint intresse för människor

Som senior affärsutvecklare med bred erfarenhet av bland annat mark- och etableringsfrågor är Oskar van att arbeta med plats- och näringslivsutveckling. Hans genuina intresse för människor genomsyrar hans arbete med att stärka entreprenörer i sitt företagande och att skapa relationer och bygga nätverk. Med en särskild passion för landsbygdsutveckling har Oskar genom åren arbetat med alltifrån entreprenad och byggnadsprojekt till livsmedelsproduktion.

Oskar har även över tjugo års erfarenhet av eget företagande inom besöksnäringen och driver ett framgångsrikt kanotföretag och den enda specialiserade kanotbutiken i Norrbotten, Canoe Adventure North.

– Att få vara med och dra besöksnäringen i en intensiv tid när allt fler söker sig hit och att hitta nya arbetssätt och strukturer i nära samverkan med kommunerna i Norrbotten, är en av de saker jag ser mest fram emot i min roll, säger Oskar.

Den nya rollen kommer tillsammans med övriga organisationen att ansvara för att bygga långsiktigt hållbara relationer och sprida kunskap om besöksnäringens potentialer att bidra till hela samhällsutvecklingen, ta oss an utmaningarna och realisera möjligheter.

– Oskar får en nyckelroll i teamets arbete med att möjliggöra besöksnäringens utveckling, etablera och främja  attraktiva, besöksvänliga resmål. Tillsammans ska vi arbeta med att implementera prioriterade insatser i den strategiska färdplanen för Sveriges arktiska resmål 2030 och vår arktiska agenda Care for the Arctic, avslutar Annika Fredriksson.

Oskar tillträder tjänsten den 1 oktober.

Kontakt:

Oskar Hederyd, 0705 42 51 10

Annika Fredriksson, 0705 12 23 46, annika.fredriksson@swedishlapland.com

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.