Swedish Lapand Visitors Board logotyp Mediefinansieras av Europeiska Unionen
English flag English
15 juli, 2024

Frida Lind Oja – ny i styrelsen för Swedish Lapland Visitors Board

Under årets föreningsstämma valdes en ny styrelseledamot in. Frida Lind Oja är en av ägarna till Camp Ripan i Kiruna. Ordförande för stämman var Jan Anders Perdahl, vice ordförande i Regionala utvecklingsnämnden, Region Norrbotten.

Det var många som valde att delta i föreningsstämman, inte minst för att lyssna på föreläsningen av Tim Foster, biträdande professor vid LTU. Foster pratade om platsmarknadsföring/place branding och tog upp lokala exempel som engagerade deltagarna. 

Föregångare inom hållbart företagande

Den nyblivna styrelsemedlemmen Frida Lind Oja driver, tillsammans med sin bror, familjeföretaget Camp Ripan som har boende, restaurang, spa och aktiviteter. Ripan har ett långsiktigt hållbarhetstänk som genomsyrar hela verksamheten. På många sätt är de föregångare i branschen där de tar hänsyn till miljön i alla val de gör på anläggningen.

Nygammal valberedning

Jalle Svanberg tackades av då han valt att lämna valberedningen och under stämman valdes Linda Frohm in tillsammans med Susanne Wallin och Jörgen Svonni som sitter kvar sedan tidigare. Valberedningen arbetar alltid med ambitionen att styrelsen ska bestå av ägarrepresentanter och näringslivsrepresentanter med mångfald från stora till små familjeägda företag och bra geografisk spridning.

Styrelsen 2024

Utöver nytillskottet Frida Lind Oja fattades under årsstämman beslut om omval av styrelseledamöterna Malin Franck, Lennart Pittja och styrelseordförande Peter Engström. Dessutom sitter Monika Vikström Johansson, Daniel Örtqvist och Britta Flinkfeldt (vice ordförande) kvar i Swedish Lapland Visitors Boards styrelse. Kristoffer Lundström avtackades.

Här kan du läsa mer om medlemmarna vår styrelse.

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.