Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng
Nyheter 18 juli, 2024

Ett samarbete som ger norrbottningar anledning att semestra hemma

I samarbete med Coop Norrbotten jobbar Swedish Lapland Visitors Board för att få fler norrbottningar att upptäcka charmen med att semestra hemma. På köpet får besöksnäringsföretag i regionen bredare försäljningskanaler och nya vägar att nå lokala kunder.

Samarbetet började 2021 och ger besöksnäringsföretag möjlighet att visa upp sina erbjudanden i Coop Norrbottens nyhetsbrev och sociala kanaler.

– Vi har ett upplägg där vi bestämmer ett tema, till exempel julbord eller fjällvandring och sedan gör vi förfrågningar till våra besöksnäringsföretagare om vilka som vill vara med, säger Johanna Ögren, marknadschef Swedish Lapland Visitors Board och fortsätter:

– Det är helt kostnadsfritt för företagen att delta, de behöver bara presentera ett erbjudande. När vi mäter och följer upp kampanjerna kan vi se att de ger bra resultat för företagen.

I sommarens kampanj är temat spa och det är Clarion Sense i Luleå, Kukkolaforsen och Camp Ripan i Kiruna som deltar.

– Genom våra kanaler når företagens erbjudanden nästan 150 000 norrbottningar, säger Helen Ljungstedt, chef för marknad, kommunikation och hållbarhet hos Coop Norrbotten och fortsätter:

– Det är ett fint samarbete där vi får chans att belysa och marknadsföra det turistiska utbudet i vår region till de som bor här.

Samarbetet är ett led i att etablera nya partnerskap med företag utanför reseled. Det ger besöksnäringsföretag möjlighet att hitta nya försäljningsvägar och nå en lokal marknad. Det pågår även diskussioner kring ett eventuellt samarbete mellan Coop nationellt och Swedish Lapland Visitors Board där besöksnäringsföretag i Norrbotten skulle få möjlighet att nå andra intressanta områden.

– Det vi har sett hittills är att erbjudanden riktade till barnfamiljer funkar allra bäst, det är många som letar efter roliga saker att göra på hemmaplan under sommaren, säger Johanna Ögren.

Coop Norrbotten är en konsumentförening med cirka 150 000 norrbottningar som medlemmar. Föreningen driver Coop-butiker i länets samtliga 14 kommuner.

Sitter du på ett företag, en förening eller organisation och tror att vi tillsammans kan skapa mervärde för dina medlemmar eller kunder? Kontakta i så fall Johanna Ögren på johanna.ogren@swedishlapland.com.

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.