Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng

Fotograf: Piteå Havsbad Group

Cape East, Haparanda.

Nyheter 31 juli, 2024

Cape East inleder treårigt samarbete med franska Fram – 15 000 nya gästnätter väntas

Cape East i nytt samarbete med franska turoperatören Fram. Parterna ingår ett treårigt avtal som väntas generera över 15 000 gästnätter per vinter till Sveriges östligaste anläggning, Cape East. Samarbetet är ett resultat av förra årets framgångsrika vintercharter på Pite Havsbad, som ingår i samma koncern som Cape East och bidrar till en fortsatt utveckling av vinterturismen i Norrbotten. Även HaparandaTornios näringsliv och hela Swedish Lapland som resmål gynnas av det nya samarbetet. 

Pite Havsbad Group har under flera år gjort stora satsningar inom vinterturism med kraftig tillväxt på utländska gäster. Senaste årens satsningar har banat väg för ytterligare ett samarbete, denna gång med den franska turoperatören Fram, med Cape East som destination.

– Det känns jättekul att utveckla vinterturismen ytterligare i norra Sverige med charterturister till Cape East. Gästerna stannar en hel vecka på Cape East och hinner då uppleva många vinteraktiviteter så som hundspann, skoter, längdskidåkning, snöskovandring, isfiske, möte med renar med mera under sin vistelse, säger Tobias Lindfors, Koncern VD och huvudägare av Pite Havsbad Group.

Med start i december kommer gästerna flygas från Paris till Luleå Airport alternativt Rovaniemi Airport med chartrade plan varje vecka fram till sista mars. Både Luleå Airport och Rovaniemi Airport ligger cirka 13 mil från Cape East, vilken av flygplatserna det blir är ännu inte fastställt. Planen rymmer 180 passagerare och respektive gäst stannar en vecka på Cape East, vilket beräknas generera över 15 000 gästnätter.

– Detta är mycket positiva nyheter både för Cape East och för Haparanda. Besöksnäringen är viktig i Haparanda och jag är glad över att Cape East satsar på att utveckla sin verksamhet, säger Nina Waara, kommunalråd Haparanda.

Spahotellet Cape East erbjuder gästerna en lugn och avslappnad vistelse med möjlighet att ta del av exotiska vinteraktiviteter. Med sitt unika läge vid Sveriges östligaste punkt på gränsen mellan Sverige och Finland får gästerna dessutom uppleva två kulturer vid sitt besök.

Utöver de aktiviteter som anordnas på Cape East, finns även mycket att upptäcka i tvillingsstaden HaparandaTornio. Förutom vacker natur, finns även möjlighet till shopping och aktiviteter i både Sverige och Finland.

– Vårt arktiska resmål svarar upp mot nyfikenheten och efterfrågan hos många natur- och kulturintresserade fransmän. Senaste vintern ökade de franska gästnätterna med 24 %, jämfört med rikets 9 %, och vi ser fram mot en fortsatt långsiktig positiv utveckling, säger Annika Fredriksson, VD Swedish Lapland Visitors Board.

Pite Havsbad Groups anläggningar är idag välbesökta av utländska turister, största målgruppen är de norska campinggästerna. Koncernen har under åren gjort stora satsningar för att bredda sitt koncept och locka turister från fler länder. Samarbetet mellan Fram och Cape East är ytterligare ett steg för Pite Havsbad Groups fortsatta utveckling av vinterturismen.

– Våra satsningar inom Pite Havsbad Group har gett ringar på vattnet och leder till nya samarbeten för våra hotell, detta är vi väldigt stolta och glada över. Det känns kul att nu etablera ytterligare ett av våra hotell som vinter- och charterdestination, säger Kristofer Lundström, VD och delägare Pite Havsbad Group.

Kontaktperson:
Tobias Lindfors, koncern VD och huvudägare Pite Havsbad Group, 070-343 42 32

Fakta: Cape East har 156 hotellrum, spa, herrgårdsrestaurang, konferensrum och camping. Cape East är enda spaet norr om Östersund som är medlem i Svenska Spahotell. Läget på Sveriges östligaste fastlandspunkt i HaparandaTornio är en upplevelse i sig med älven som flyter förbi, orörd natur och vintertid dansar norrsken på himlen över frusen älv och hav.

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.